2025-02-15

08:18

"იბერიული კვირეული" ღვინის რესტორან "სირაჯხანაში"

ეკონომიკა
01-04-2024 12:38

 

ესპანეთს და საქართველოს სამხრეთული ხასიათის გარდა, იბერია აერთიანებს. "სირაჯხანას" შეფ მზარეულიც ამ საერთო ხაზს გაყვა და მაიკო ორბელიანის სახლის მარანში, სადაც ახლა სასტუმრო „მუზეუმის“, ღვინის რესტორანია, საქართველოს იბერიის გემოები, ესპანური იბერიის Jospers, ანუ ნაკვერჩხლის ღუმელს, შეუხამა, რომლის სურნელი, ნებისმიერი კერძის გემოს უფრო არომატულს ხდის.

შეფ მზარეულმა ირმა ჯანჯღავამ და მისმა გუნდმა შეძლო, ორი ქვეყნის სამზარეულოს სინთეზი შეექმნა, ამ სინთეზის შედეგი კი ყოფილიყო ისეთი კერძების მენიუ, რომელიც სხვადასხვა გემოვნების მქონე სტუმრებს გააერთიანებდა და მისთვის სასურველ კერძს აპოვნინებდა.

„იბერიული“ სინთეზის პირველი კომპოზიცია, სწორედ ისეთი სტუმრებისთვის შეიქმნა, ვინც სიახლეებს არ ერიდება.  ჰოსპერში მომზადებული იხვი, რომელიც თაფლში, ფორთოხალში და ლიმონშია დამარინადებული და გაფომებულია კარამელიზირებული ფორთოხლის ნაჭრებით, დაყვება ძლიერი ცოტრუსის არომატი და გარწმუნებს, რომ ეს ის გემოა, რომელსაც შინაგანად მუდამ დაეძებდი.

ინტენსიური და ცხარე კერძების მოყვარულებს, მენიუში დახვდებათ, მეგრულად მომზადებული ღორის ნეკნები აჯიკაში, რომელსაც Josper-ის კვამლი განსხვავებულ არომატს სძენს. ამ კომპოზიციას თან ახლავს კარაქით გამომცხვარი კარტოფილი, მოცარელას და პომიდვრის გულსართით; მწვანე სალათა ლიმნის არომატით და ორი სახის სოუსი: მდოგვის, ფორთოხლის და თაფლის; „სირაჯხანას“ ბარბიქიუს სოუსი, რომელსაც კლასიკურისგან განსხვავებით, სოიოს სოუსის და ბროწეულის წვენის შერწყმით მიღებული ნაზი გემო დაყვება.

მენიუს მესამე კერძი არის დამარინადებული საქონლის ხორცის სტეიკის მედალიონები. ეს კერძიც მომზადებულია Josper-ზე, პომიდვრით და ტკბილი წიწაკით ფარშირებული გამომცხვარი ბადრიჯნით. კომპოზიციას კრავს ბეშამელის სოუსი და ნაცნობი გემოების შეზავებით კი, ვიღებთ საერთოდ ახალ კერძს. სწორედ ეს განაპირობებს, იმ ფაქტს რომ მომავალი სტუმრები გადაიქცევიან მუდმივ ვიზიტორებად.

შეფ მზარეულმა არც ვეგეტარიანული კერძების მოყვარულები დატოვა გულგრილი. მსუბუქი, ჯანსაღი და მომხიბვლელია, ის სიტყვები რაც, Josper-ის ნაკვერჩხლის არომატით გაჯერებულ, გამომცხვარი ბოსტნეულის კერძს უხდება, რომლისთვისაც შესაკმაზი სუნელები სპეციალურად აირჩა.

ამ „იბერიული“ კომპოზიციის საბოლოო დეტალი და საავტორო ნაბიჯი გახლავთ კერძებთან მისადევნებელი ღვინო. „სირაჯხანას“ სომელიემ თითოეულ კერძს შასაბამისი ღვინო შეუხამა, რაც მათ არომატებს უნიკალურად აქცევს.

„იბერიული კვირეული“ 30 მარტს დაიწყო და გაგრძელდება ორი კვირის განმავლობაში, რა დროსაც ღვინის რესტორანი „სირაჯხანაში“ სტუმრები მიიღებენ დაუვიწყარ გამოცდილებას.

ღვინის რესტორანი „სირაჯხანა“ მდებარეობს სასტუმრო „მუზეუმის“ -1 სართულზე, ვახტანგ ორბელიანის ქუჩა #8/10



მსგავსი სიახლეები

2025-02-14 16:16
ეკონომიკა

მარიამ ქვრივიშვილი - ავიაკომპანია EasyJet-ი გამოიყენებს ყველა პლატფორმას, რომელიც ხელს შეუწყობს ჩვენ

მისი თქმით, ავიაკომპანიასთან ერთად დაგეგმილია არაერთი მნიშვნელოვანი ღონისძიება.

2025-02-06 09:45
ეკონომიკა

ირანის ელჩი საქართველოში: ირანსა და საქართველოს შორის არსებული მტკიცე ურთიერთობები ეფუძნება ღრმა კულ

2024 წელს ორ ქვეყანას შორის სავაჭრო ბრუნვა 21%-ით გაიზარდა. თუმცა, ორი ქვეყნის პოტენციალის

2025-02-04 17:38
ეკონომიკა

აფხაზეთის ავტონომიური რესპუბლიკის მთავრობის თავმჯდომარე ლევან მგალობლიშვილი თურქეთის ელჩს, ალი ქაან

ლევან მგალობლიშვილმა ელჩს მადლობა გადაუხადა თურქეთის საელჩოს მიერ განხორციელებული

2025-01-28 16:18
ეკონომიკა

„ტავ ჯორჯიამ“ აშშ-ში გამართულ ტურისტულ გამოფენაში მიიღო მონაწილეობა

ღონისძიების ფარგლებში „ტავ ჯორჯიას“ გენერალური მენეჯერი თეა ზაქარაძე სადისკუსიო ნაწილს დაესწრო.

2025-01-20 17:56
ეკონომიკა

დავოსში მსოფლიო ეკონომიკური ფორუმის 55-ე ყოველწლიური შეხვედრები იწყება თემით „თანამშრომლობა ინტელექტ

შვეიცარიის დაბა დავოსში გამართული სამიტის ფარგლებში დღეს საღამოს გახსნისა და დაჯილდოების ცერემონიის





clickss

სიახლეები

ბიზნეს ნიუსი

კატეგორიები